Készítsünk naspolyalekvárt!

A naspolya nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, kalciumot és vasat. Érésekor más gyümölcs már nem érik hazánkban, így a november végi, decemberi időszakban az egyik legjobb természetes vitaminforrás.

 

 

Hozzávalók:

1 kg naspolya

10 dkg nyírfacukor

1 teáskanál fahéj

1 citrom leve és lereszelt héja

1 narancs levele és lereszelt héja

A naspolyát mossuk meg, tegyük egy lábosba és adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje a gyümölcsöket. Kevergetés mellett főzzük 25-30 percig a naspolyát, majd egy szitán passzírozzuk át. Adjuk a masszához a nyírfacukrot, a fahéjat, a citrom és a narancs levét és lereszelt héját. Főzzük további 20-25 percig. Töltsük a lekvárt sterilizált üvegekbe, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. A naspolyatermések magas szénhidrát- és pektintartalma miatt cukor hozzáadása nélkül is lehet lekvárt vagy akár zselét készíteni belőle.

További receptjeink:
Receptek szőlővel, borral
Készítsünk homoktövis szörpöt, lekvárt
Ezerarcú cukkini
Receptek sütőtökből

A felhasznált illusztrációk saját fotóink mellett, fizetett jogdíjas képek,

illetve a www.netherbarium.hu oldal szabad felhasználsú fényképei.

A gyógynövények nem helyettesítik az orvosi kezelést!

Kérjük, problémáival mindig forduljon szakorvoshoz is!

​© 2017 by Neked mi használ? | Hungary | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem