A sötétvörös gyümölcsök jótékony hatásai

A sötétvörös és fekete bogyós gyümölcsöket megjelenésük óta elismeri, széles körű fogyasztását javasolja mind az orvostudomány, mind a népgyógyászat.

 

Tudományos kísérletek tucatja ismeri fel fontos szerepüket a szabadgyökök káros hatásaival (daganatos folyamatok kialakulásával) szemben, mely többek között a bennük található vitaminoknak és flavonoidoknak is köszönhető.

 

A hazánkban termő kékszőlő, fekete szeder, fekete ribizli C-vitaminban, vasban, sok enzimben és ásványi anyagban gazdagok.

Kékszőlő

  • Kiemelten magas összpolifenol-, valamint egyedülálló resveratrol-tartalmával támogatja szervezetünk egészséges működését, védi a sejteket a betegségekkel szemben,

  • jelentős a szív- és érrendszerre, az erek falának erősítésére gyakorolt hatása, ezáltal koleszterin- és vérnyomás karbantartó tulajdonságú,

  • szervezetünk finommunkásaként jótékony hatást fejt ki mind a teljes emésztő rendszerre, mind az emésztő szervekkel kapcsolatban álló területek jobb működésének elősegítésére,

  • energizálja a szervezetet, a fáradt ízületeket erősíti, a beteg, legyengült szervezetet roborálja.

Fekete szeder

  • Flavonoidokban gazdag, ezért immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatása elismert,

  • baktériumölő tulajdonságú jelentős vitamin- és ásványianyag forrás, A- és C-vitamin tartalma kiemelkedő,

  • foszfor- és vastartalma jelentős, javítja a vashiányos vérszegénységet, az étvágytalanságot és megelőzheti a szoptatós anyukák vashiányának kialakulását,

  • a hasmenés (különösen az időskori) legjobb gyógyító gyümölcseként emlegetik,

  • javítja a nyelőcső betegségeit, a rekedtséget, a hangszálproblémákat.

Fekete ribizli

  • C-vitamin- és ásványianyag forrásként ismerik el. Található benne A-, B1-, B2-, P-vitamin, kalcium, vas, és antioxidáns tartalma is jelentős.

  • leköti a szabadgyököket,

  • szabályozza az erek rugalmasságát,

  • pozitívan hat a szervezet anyagcsere folyamataira,

  • javítja a máj, az epe, a tüdő és a szívizom funkcióit,

  • oldja a húgykősav sóit, régen köszvénybogyóként emlegették,

  • fogyasztása kifejezetten ajánlott fiatalok gyors növekedésénél, és felnőttek vashiányos vérszegénységére,

  • segít a tartós fejfájásnál, gyorsan energizál, frissít és védi ellenálló képességünket,

  • látásjavító hatású.

A Flavil gyümölcssűrítmények mindegyike prémium minőségben, kis gazdasági körülmények között termelt gyümölcsökből készül, rendkívül kíméletes eljárással és mindenféle adalékanyag, cukor mellőzésével.

www.flavil.hu

Golgotavirág, a latin-amerikai szépség
A gyógytea készítésének alapszabályai
Wellness otthon gógynövényekkel
A leghatásosabb gyógynövények influenzára
A tőzegáfonya, a vörös áfonya és a fekete áfonya gyógyhatásai

A felhasznált illusztrációk saját fotóink mellett, fizetett jogdíjas képek,

illetve a www.netherbarium.hu oldal szabad felhasználsú fényképei.

A gyógynövények nem helyettesítik az orvosi kezelést!

Kérjük, problémáival mindig forduljon szakorvoshoz is!

​© 2017 by Neked mi használ? | Hungary | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem